Arbejdsglæde eller resultater?

Det er mennesker, der skaber resultater. Men mindst lige så vigtigt. Resultater skaber også mennesker.

Vi ledere sætter ofte for meget lid til vores egne erfaringer og evne til mønstergengenkendelse, men forskningen er sindssyg klar på dette område. Glade medarbejdere er IKKE lig med god performance. Der er en masse andre rammebetingelser, der skal være til stede. Gode resultater er heller IKKE lig med glade medarbejdere, men det kan være vildt bidragende til øget arbejdsglæde, fordi medarbejderne oplever, at der kommer noget ud af alle deres anstrengelser.

Har du i for lang tid fokuseret på arbejdsglæde og ventet på resultaterne? Så skal du måske ændre dit perspektiv. Sørg for at I skaber resultater og vurdér så om medarbejderne kan se sammenhængen mellem deres hårde arbejde og jeres fælles resultater. Så skal arbejdsglæden nok komme. På den måde kan du også spare frugtkurv, massørordning, fitnessordning og alle de andre goder virksomheder bruger til at købe aflad for manglende arbejdsindhold.

Del, like og kommentér gerne. Vi brænder for eksekvering, strategi og innovation. Og jeres kommentarer og erfaringer er vores

Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area
My Profile Log Out