Fokuser omvendt

Fokuser omvendt og opnå resultater du ikke troede var mulige.

Der er en stor sandsynlighed for, at du driver din virksomhed, din division eller dit team som en bilist før og efter at politiet lige har givet personen en advarsel. Efter en advarsel ændrer adfærden sig. Pludselig kommer begge hænder på rattet, fartgrænsen bliver overholdt og der bliver kigget både i bakspejl, sidespejle og over skuldrene. Men efter ca. 20 min. er bilisten tilbage til gammel adfærd. Det samme risikerer du, at din organisation eller dine teams gør. Her er nogle eksempler, du måske kan genkende fra din egen (eller andres) hverdag:

  • Din ledergruppe tager gerne tid ud til at lave strategien. Den er vigtig (og ikke mindst spændende). I anvender tid, ressourcer og inddrager eksterne, som I betaler mange penge for at analysere, dokumentere og anbefale. I strategiperioden er I tændt af den hellige ild. Det er spændende. I kan se problemerne, mulighederne og løsningerne og I glæder jer til at komme i gang med at eksekvere. Efter ca. 20 min., som i forretningsverdenen svarer til 1-8 mdr., er I tilbage til gammel adfærd. Deadlines bliver ikke overholdt. Ressourcer bliver ikke afsat. Hverdagen og driften prioriteres og forandringerne bliver udskudt. På et tidspunkt oplever I at I har behov for en revitalisering af jeres strategi. Processen starter forfra.

  • I er efter jeres budget og I føler, at I må gøre noget. Der bliver igangsat en masse gode initiativer, som skal give resultater på den korte bane. Du mærker en ny energi i dit team og det ser ud til at alle arbejder hårdere og mere fokuseret. Hvis I er heldige, kommer I over stregen. Og så sker det. Adfærden falder tilbage. I kan mærke, at I godt kan, når I tager jer sammen og det giver jer en undskyldning for at slappe af i årets sidste 8 måneder. Pludselig er I bagud igen. Så starter processen forfra.

  • Der er sket en ulykke på arbejdspladsen. Eller tæt på. I sætter gang i processen. Hvad skete der? Hvorfor? Hvad kan vi lære af det? Det hele bliver dokumenteret og kommunikeret. I glæder jer over, at I har lært en masse og at der nu ikke er nogen, der er kommet til skade de sidste 10 måneder. Det virker til, at der er styr på det. Derfor slapper I af. Indtil det sker igen. Så starter processen forfra.

Forestil dig en verden, hvor I gjorde tingene omvendt!

I stedet for at anvende al jeres tid, energi og penge på at udvikle den perfekte strategi fokuserer I på at skabe en kultur, hvor I eksekverer, det I sætter jer for. Invester i at skabe resultater frem for at bruge penge på en endnu bedre plan. Jeres plan er ikke mere skudsikker end jeres evne til at eksekvere.

I stedet for at mønstre jeres ressourcer, motivation og energi når I er bagud, så skaber I det samme drive til trods for at I er foran eller på budget. Forestil jer hvad I ville gøre, hvis I var bagud med 15% - og så gør det nu! Ikke i morgen, ikke næste måned, men nu.

I stedet for at kaste jeres fokus på de ulykker, der er sket, så fokuser på jeres processer, kultur og adfærd, når der ikke sker ulykker. Vær lige så motiveret og fokuseret i årets sidste 360 dage som de 5 dage, hvor der sker noget.

Ovenstående er ikke et medarbejderansvar. Det er et lederansvar. Og der er mange flere eksempler end dem jeg kort har beskrevet. Du kan opnå markant større resultater ved at fokusere omvendt. Vis din organisation at eksekvering er den eneste måde at skabe reel værdi. Agér som om du var bagud selvom du ikke er det. Styrk sikkerhedskulturen især når der ikke er nogen, der er kommet til skade.

Hvilke eksempler har I selv, hvor I med fordel kan fokusere omvendt?

Like, del og kommenter gerne. Vi brænder for både strategi, eksekvering og innovation og jeres input og erfaringer er vores ilt!

Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area
My Profile Log Out